top of page
Zoeken

Should I stay or should I go?

Bijgewerkt op: 5 nov. 2021

Yvette Ben Salem, 4 November 2021Een bekend nummer van The Clash.. Should I stay or should I go? Herkenbaar?


Dat moment zondagavond dat je ineens denkt, pffff... morgen weer naar kantoor. Je telt de uren en minuten af, voelt je niet gewaardeerd, niet gesteund, niet gezien, niet gehoord. Je hebt steeds vaker conflicten met je manager, je collega's, je klanten. Of er is juist steeds minder communicatie, je trekt je terug, en gaat het niet meer aan. Je hoort jezelf steeds vaker klagen, en je partner en vrienden beginnen op te merken dat de situatie al lang gaande is, en er weinig verandert.


In een meeting denk je regelmatig 'waar gaat dit over?', het lukt je niet meer om interesse of motivatie te vinden voor de plannen, of je voelt je niet bekwaam genoeg. Je voelt dat je niet meer op je plek zit, maar je weet ook niet wat je wel wilt. Je energiepeil daalt met de dag, je merkt dat je vaker een slecht humeur hebt.


Je begint door vacatures te scrollen, je focust je op bewuste kwaliteiten, zoals ervaring en opleiding. Vaak kom je er na verloop van tijd erachter, dat het gewoon weer meer van hetzelfde is, en dat het gras vaak elders niet groener is. Eén van de redenen dat dat vaak gebeurt, is omdat je jezelf gewoon weer meeneemt naar de nieuwe werkgever. Einstein stelde dat steeds hetzelfde doen, en een andere uitkomst verwachten, de definitie van waanzin is.


Als je je in een soortgelijk oneindig cirkeltje bevindt, is het soms niet makkelijk te ontdekken hoe je hieruit kan breken. Je kunt jezelf immers niet uit het moeras trekken. Je brein werkt ook al niet echt mee, die houdt je liever veilig. Ook de invloed van je omgeving werkt soms belemmerend, je ouders die roepen dat je toch geen baan met een vast contract op gaat geven, kan ook een reden zijn dat je geen stappen neemt. Ik zou graag met je meekijken, en de sleutel met je willen zoeken om dit te doorbreken. De uitkomst van dit zelfonderzoek kan heel erg verrassend zijn.


Het is vaak voldoende om zaken anders te gaan aanpakken of bekijken. Je eigen communicatie onderzoeken, je eigen wereldbeeld, waarden, beweegredenen, patronen, dromen en passie, zelfbeeld, persoonlijk leiderschap.. Dit leidt vaak tot een bewustwording van de vele andere kwaliteiten en kennis, die je ook bezit.


Ik wil je graag helpen door je tools te bieden, het eens door een andere bril te bekijken. Jezelf openstellen, eerlijkheid, gemotiveerd zijn en een goede klik tussen ons zijn belangrijk.


Zou je dit graag eens willen onderzoeken? Stuur me een bericht, en dan plannen we samen een eerste kennismaking.


Hartelijke groet,

YvetteOp alle teksten op mijn website rust auteursrecht, © 2021 Yvette Ben Salem. Het is zonder toestemming niet toegestaan om de teksten te kopiëren, verspreiden of op een andere manier openbaar te maken. De artikelen en blogs zijn geschreven vanuit persoonlijke ervaring, mijn NLP opleiding, ervaringen, en opgedane kennis. Deze website is geen officiële zorginstelling/ instantie.

51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page