top of page
Zoeken

Persoonlijk Leiderschap

Bijgewerkt op: 8 dec. 2022

Yvette Ben Salem, 25 November 2021

Uit onderzoek is gebleken dat, op het moment dat je een kamer binnenloopt met een groep van 100 mensen, 33% je direct leuk vindt, 33% geen mening heeft, en 33% je niks vindt.


Pleasen

Ikzelf heb mij in het verleden vaak schuldig gemaakt aan people-pleasen, willen dat iedereen je leuk vindt. Hierdoor ging ik me soms anders gedragen om aansluiting te zoeken. Gevolg daarvan is dat de groep die je nu net zo leuk vond om wie je bent, afhaakt. En je zit zelf vast in een alter ego dat je hebt gecreëerd om maar erkenning te krijgen.


Grenzen bewaken

Doodvermoeiend en dit is hét recept voor een burnout op lange termijn. Acceptatie dat het er vooral om gaat dat jij weet wie jij bent is de sleutel. Ga op zoek naar jouw waarden, wat is voor jou belangrijk? Welke grenzen stel je, hoe verwoord je dit op een prettige manier? Hoe bewaak jij jouw grenzen zodat jij aan de wereld laat zien dat jij jezelf serieus neemt en in jezelf gelooft. Ik beloop dit pad met vallen en opstaan. Het is een levenslange oefening, maar oefening baart kunst en ineens gaat het steeds meer vanzelf.


Signalen

Ben jij ook vaak bezig met people pleasen, met de ander, met zorgen of bewijzen door bijvoorbeeld op werk altijd heel hard je best te doen? Voel je je vaak ongehoord en ongezien, voel je soms rancune? Hou je vaak maar liever je mond uit angst dat je té veel bent? Kijk dan eens eerlijk naar welke signalen je zelf afgeeft.


Inzicht

Hier inzicht inkrijgen, en bewust kiezen voor wie jij bent, wat jouw grenzen zijn, hoe jij kiest te communiceren, waar jouw focus op ligt, je keuzes maken en consequenties dragen als een baas.. dat is onderdeel van #persoonlijkleiderschap


Weet wie je bent en wat je waard bent. Ik help je graag dit zelfonderzoek te verdiepen 🤗 Resultaat? Rust, zelfvertrouwen, en diepere verbindingen. Allicht ga je hele andere keuzes maken die je al lang uitstelde..


foto: Conny Box Fotografie

https://lnkd.in/e9BuwaYu


#bewustwording #coaching #nlpcoaching #michaelpilarzcyk #persoonlijkleiderschap


Volg me op instagram (Yvette Ben Salem Coaching) voor een dagelijkse dosis content die je aanzet tot denken!


Op alle teksten op mijn website rust auteursrecht, © 2021 Yvette Ben Salem. Het is zonder toestemming niet toegestaan om de teksten te kopiëren, verspreiden of op een andere manier openbaar te maken. De artikelen en blogs zijn geschreven vanuit persoonlijke ervaring, mijn NLP opleiding, ervaringen, en opgedane kennis. Deze website is geen officiële zorginstelling/ instantie.

47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page