top of page
Mediation
pexels-cottonbro-studio-6603351_edited.jpg

Relatie- echtscheiding
FAMILIECONFLICT

pexels-shvets-production-7516285.jpg

ARBEIDSCONFLICT

Mediation

Soms kom je er, ondanks alle inspanning, samen niet meer uit. Of je voelt dat de situatie mogelijk kan gaan escaleren.

Alle gesprekken lopen uit op ruzie. Iedereen is bezig met een strategie om zijn eigen hachje te beschermen. Op het moment dat je visie op de situatie vertroebeld is door emoties kom je niet tot een oplossing. Zolang er een conflict speelt zijn er alleen maar verliezers. Vaak leiden leidinggevende, partners, kinderen, familieleden, collega's en de mensen om de situatie heen enorm onder de spanning die een onopgelost conflict met zich meebrengt.

Zolang er mensen zijn, zijn er conflicten. Het is normaal en hoort bij onze natuur. Stoppen met het veroordelen van het feit dat het je niet lukt om er samen uit te komen is al een mooie eerste stap! Het is helemaal okay om soms hulp in te schakelen. Simpelweg erkennen dat het niet lukt is de eerste en meest krachtigste stap naar een oplossing. Mediation is bedoeld voor mensen die de relatie belangrijk vinden en er samen op een correcte, respectvolle manier uit willen komen. Verbetering van de communicatie en relatiebehoud zijn altijd het uitgangspunt, op welke manier dan ook. 

Als gecertificeerd MFN Mediator begeleid en faciliteer ik het gesprek. Een neutrale plek heeft de voorkeur zodat een ieder zich op zijn gemak voelt. Belangrijkste ingrediënten voor een geslaagde mediation zijn altijd de bereidheid, toewijding en inspanning van beide partijen om tot een duurzame oplossing te komen. 

In mijn rol als mediator ben ik neutraal wat inhoudt dat ik geen belang heb bij de uitkomst. Een mediator oefent geen invloed uit op de uitkomst, maakt het louter mogelijk dat de partijen met elkaar in gesprek gaan. Het doel is altijd wederzijds begrip te creëren en een bredere blik te krijgen op de situatie, zodat de partijen zelf met een oplossing komen.

 

Mediation gesprekken zijn 100% vertrouwelijk, bij aanvang wordt er een geheimhouding getekend. Ik werk volgens de gedragsregels van het MFN

bottom of page